> CucuTokMat: TUTORIAL ~ PRINT SCREEN GUNA PHOTOSCAPE

TUTORIAL ~ PRINT SCREEN GUNA PHOTOSCAPE

ini adalah tutorial pertama aku. hope dapat membantu korang tak banyak sikit jadi la yer. ini sekadar aku nak share dengan korang la sekiranya terjadi button print screen korang kat keyboard tuh tak berpusing macam aku. 


1.  oke first sekali korang mesti la download terlebih dahulu software photoscape tuh. kalau yang dah ada sila scroll ke bawah lagi. 



PHOTOSCAPE

2.   Open Photoscape korang. Klik kat bahagian Screen Capture. Macam bawah nie.


3.  korang akan dapat Pop Up macam nie.

4.  Korang pilih la nak guna yang mana satu. Sebelum tuh korang kena klik dulu pada page yang korang nak di print screen kan. Contoh macam kat bawah nie. Pop Up tuh akan muncul pada page yang korang nak print screen tuh.


5.  Lepas tuh korang tekan SAVE. Cara nak save buleh tengok gambar di bawah nie.
tengok pada anak panah.

mudah je kan. untuk paham dengan lebih lanjut lagi klik sini. SELAMAT MENCUBA !! :)


~  s e k i a n  w a r k a h  d a r i  C i k  E p a l  H i j a u  ~







TERIMA KASIH DAUN KELADI, SUDAH BACA DATANG LA LAGI ! =)

1 comments:

++█►M[a]SaK[z]U_Ji[M]oi[N]◄█++ said...

xthu plak leh print pkai photoscape...~
lpas ni leh try..!
aha!;)