> CucuTokMat: TUTORIAL ~ sticky post atau entri melekat mengikut kemahuan anda ^_^

TUTORIAL ~ sticky post atau entri melekat mengikut kemahuan anda ^_^

assalammualaikum ..


malam nie aku rajin untuk membuat tutorial sticky post atau entri melekat di muka hadapan blog anda mengikut tempoh selama mana anda mahu . sama ada mahu di gam entri tu selama seminggu, sebulan mahu pon setahun . hado aku kisah ? kahkahkah (gelak jahat). -..-'


jum let cekidout y'olss.... (=



Step 1 ----> pegi ke NEW POST > taip entri > PUBLISH POST macam biasa k . ^_^


Step 2 -----> lepas publish mesti kuar page macam nie kan? korang klik dekat EDIT POST macam dalam pic tuh k. ^_^


Step 3 ----> akan terpampang page macam nie kan ? 

# 1 - klik POST OPTION
# 2 - tengok di POST DATE AND TIME . dekat DATE korang ubah la mengikut tempoh bape lame korang nak entri korang tu melekat di muka hadapan blog. ^_^

PERHATIAN >> format time ada lah mengikut bulan/tarikh/tahun. 
contoh : kalau nak buat sticky post selama sebulan.
entri dihasilkan pada 05/17/11
so korang ubah la pada bulan berikutnya. (06/17/11)  ^__^

itu saja la dari aku. kalau tak paham korang boleh rujuk pada tuto di blog laen. tapi kebanyakkan semua nya sama ja cara nak buat. cuma cara penyampaian saja yang berbeza. -..-"

Gud Luck ... .. .. !! ^__^


TERIMA KASIH DAUN KELADI, SUDAH BACA DATANG LA LAGI ! =)

13 comments:

shafmechy said...

thanks...rupanya kena publish dulu ye...jenuh sy buat mcm2...siap tukar dashboard lama..now dh bleh...thanks again

nureenina said...

oo..begitu~~ tq2..huhu :)

Asha Shalina said...

wahh..nice tips.. thanks :)

Cik EpaL HiJau (^^,) said...

@shafmechy

hehe.. macam tu jerk cara nye. ^_^

Cik EpaL HiJau (^^,) said...

@nureenina

welkem ^_^

Cik EpaL HiJau (^^,) said...

@Asha Shalina welkem ^_^

Pembawa_Wacana said...

Keburukannya..... takleh nak ping dekat Gengblogger.com... sebab entri terbaru akan kekal untuk sticky post tu......:)

zacky ~786~ said...

thnks.. baru den tahu cmne.. huhu

amranaiman said...

pssttt psstttt.. comeynye keyboard uhuhuuu =D bagus2 tips

shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sy-kata-tidak-perlu-kelab-utk-taat.html

rugi xbaca tu ..

CucuTokMat (^^,) said...

Pembawa_Wacana

errr... maksud awak ??

CucuTokMat (^^,) said...

zacky ~786~

welkem.. ngee ~ ^__^

CucuTokMat (^^,) said...

amranaiman

tenkiu .. ngee ~ ^__^"