> CucuTokMat: Santan kelapa boleh buat rambut rebonding ?? bior betikk. !! ^___^

Santan kelapa boleh buat rambut rebonding ?? bior betikk. !! ^___^

assalammualaikum olss...
TQ INCIK GOOGLE




hai. hai. nie entri dikala tengah on break dari study. fuhh...! final is juz in two days. OMG !! -__- by the way i have sumething to share wif u guys. sebab tu curik curik bukak lappy nie. SHUT !! hope my mom didn't read this. hehe. =)


cheq sure punya ramai di kalangan kita espekceli girls yang berambut kerinting nak direbondingkan rambutnya. dengan harapan "guna jari pon buleh" . ^_~ cuba bayangkan nak berebond nie bukannya murah kan. dah tuh tak tahan lama mana pon. bila dah kerenting macam mee megi kena pegi buat balik kan ?? effect dia rambut akan jadi rosak kalau selalu rebond nie. -..- 


tanak bebel banyak banyak. naaahh cheq kasi petua bagaimana nak rambut "guna jari pon boleh" dengan menggunakan SANTAN ! 


what ?? SANTAN ???!! *terbeliak bijik mata beso beso. -,-
.
.
.
.
.
.
.


yeah ! guna santan jer sayang sayang sekalian. nak tahu cam ne??  *sila scroll kebawah lagi .-..-


pegi godek peti ais masing masing dan ambil secekak kelapa kepunyaan mak anda dan sebijik limau nipis. *tidak bertanggungjawab atas apa apa yang berlaku :P


>> dah dapat ? oke pegi ke singki dan lakukan sesi pemerahan santan. ^_^
>> kita hanya menggunakan santan perahan yang pertama sahaja. yang kedua, ketiga sila bagi pada emak anda untuk dimasak lemak cili api ! hihi ^_^
>> then , y'olss (mengediks sebentar) perah pulak limau nipis tuh. ambil air perahan limau nipis dan campurkan dalam santan tadi. gaul sehingga sebati. ^_^


haa lepas dah siap ramuan ramuan ajaib tersebut y'olss sapukan pada rambut sekali sehari oke ? seelok elok nya amalkan petua nie selama seminggu berterusan oke !! kalau rajin terlebey buat la sehingga sebulan ker setaun ker. boleh cheq bukak kedai santan plak lepas nie !! hihi. ^__~ SELAMAT MENCUBA....! ^__^








~ s e k i a n  w a r k a h  d a r i  C i k  E p a l  H i j a u ~

TERIMA KASIH DAUN KELADI, SUDAH BACA DATANG LA LAGI ! =)

1 comments:

aisya said...

la, yeke? baru tau.. hehe