> CucuTokMat: Cerita hari pertama

Cerita hari pertama

Assalammualaikum (^^,) ....


letih nye badan . dah rasa lain dah. nak demam pon ada. hope tak la . menyusahkan jer demam demam nie. huhu. hari nie 1st day aku start praktikal . awal-awal pagi dah muntah-muntah sebab nebeess punya hal. -.- pukol 9 briefing . seriesly wa cakap lu better pi kelas dari nak rasa nebeesss gegila cam nie tau. huhu ~ mujur la ada classmate aku yang dapat LI sama dengan aku. so tak la rasa macam orang bodoh sangat kan. >..<"



macam nie la rupa aku on the 1st day of training. sebelom lunch time, mata dok tengok jam bila nak sampai kul 12 tgh hari. lepas lunch, mata dah terkebil-kebil . perut kenyang maa. otak dok bayang bantal ja la. haha. nie la akibat nya bila 2tahun tak keja ! -.- staff kat situ hurmm... ok laa bagi aku la kan. tapi yang tak best yang masa nak balik tuh aku tunggu mak aku datang pick up, then ada la staff-staff yang lain nak balik lalu depan aku. ada sorang kak nie nama dia KAK AS . dia tanya aku macam-macam. bla...bla...bla... and tak best tuh dia cakap "sabar je la dik. keja sini kena tahan sikit la. " aku : "huh??" -.-" 

lepas KAK AS blahhh ade sorang kak nie bertudung. selidik punya selidik dia pon trainee macam aku dari UITM. dia cakap : "keja sini teruk sikit. kena tahan la dengan perangai depa. kadang-kadang bila keja banyak mulut depa memang cam tuh" . aku : " huh??" -.-

kenapa semua cakap macam tuh ??? bertambah nebeesss and kecelaruan la aku. dah la baru start je ri ni. huhu >.< rasa macam nak lari sampai NY City ! -__- anyway, aku tak bapa suka sangat dengan tempat LI aku nie. sebab rules banyak sangat. better keja dengan bank pon oke lagi. so kepada yang bakal LI nanti pikir banyak kali sebelom nak except k ! =)


p/s : nie la akibat pabila dari awal-awal sem 1 dah berniat nak buat praktikal dekat HOTEL SUNWAY . last sekali hambik la kau  !! huhu ~ -___-"



TERIMA KASIH DAUN KELADI, SUDAH BACA DATANG LA LAGI ! =)

3 comments:

puteraduyong said...

gudluck ok... ;)

Juju said...

wahh , sem dpan my turn lak , adess ta taw na l.i at ne =='

aniswany said...

sabaq nah ....sat ja LI tuu,bkn lma pn.nnti lama2 best la =)